top of page
jens.jpeg

Jens Dahlkild

Jens gillar bostäder i alla format och skeden, han ritade sitt första bygglov på sommarlovet efter nian och har sen dess vägrat att sluta. Den första byggnaden var ett fritidshus i Stockholms skärgård, en plats som ligger honom varmt om hjärtat, som uppvuxen i Vaxholm och nu boende på Resarö invid Kodjupet.  En ungdomlig hockeysatsning ledde fram till tv-pucksfinal där Foppa o Näslund drog längsta strået samt några år senare till ett JSM-guld med Djurgården. Därefter la han skridskorna på hyllan och kombinerade deltidsarbete på arkitektkontor med studier på KTH (byggnadsingenjör), Stockholms universitet (civilekonomprogrammet) och IFL (företagsledning).

 

Ja, ni läste rätt, det blev ingen akademisk arkitekturutbildning, kanske en ungdomlig revolt mot arkitektpappa Olle. Något som i så fall var en övergående sådan då far och son i kompanjonskap drivit arkitektbyrå sedan 2008.

Intresset för bostäder, arkitektur, ekonomi och byggtektnik har under åren kombinerats med drivkraften att tillsammans med andra starta och utveckla bolag, något som resulterat i företag som E/S-A Arkitekter, I AmHome, Sizes Works och Ombrella. (so far……..).
”Bostad är ett vackert ord” utbrister Jens mitt i sitt ritande som kan ske lite varsom när idéerna dyker upp. Exempelvis ritades förslaget till bomässan i Vallastadenpå en postbuss i Österrike och Kalmars då högsta flerbostadshus i massivträ skissades på läktaren i en ishall. Det är helt enkelt svårt att sluta rita, avslutar Jens (samtalet). Han tillägger att det faktiskt finns projekt som ritats på kontoret……..

 

+46 709 54 75 40

  • LinkedIn
bottom of page